Bunnprøve analyse - NUI
Analyselaboratorium, Laboratorie, Laboratorietjenester, Kjemisk analyse, VOC, Analyser, Miljøanalyser, Luftanalyser, Gassanalyser, Prøvetakinger, Sedimentprøvetaking, Sedimentprøvetaker, Gasstett sedimentprøvetaking, Bunnprøver
15673
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15673,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-115518
 

Bunnprøve analyse

Kontakt

Kim Løseth

Leder Test og analyse

Email: kil@nui.no

NUI har utviklet en ny type gasstett prøvetaker som kan hente opp en komplett prøve av sedimentene på bunnen. Sedimentprøven forsegles på havbunnen, og åpnes ikke før analyser av VOC og andre gasser blir utført ved vårt laboratorie. Dynamisk forsegling gir mulighet for volumekspansjon av prøvetaker for trykkutligning, og sikrer system uten overtrykk ved transport.

 

NUI’s sedimentsampler er utviklet basert på myndighetenes krav til prøvetaking og analyse av mulig forurensning i sedimenter i forkant av en dykkeoperasjon. Det manglet standard krav til metode for prøvetaking, håndtering, analyser og grenseverdier, og industrien var spesielt usikre på om det var tap av VOC og andre gasser i prøvene. Dette er også er en aktuell problemstilling for miljøprøver.

 

Med vår teknikk sikrer du deg derfor en komplett prøve som også inneholder gassene som finne i sedimentene. Grunnet den spesielle konstruksjonsmetoden, vil prøven være helt uten trykk når den kommer til overflaten, men samtidig inneholde alle gassene. Dette gjør at den kan fraktes fritt, uten å bli behandlet som farlig gods.

 

Prøvetakeren er operasjonell ved alle dyp, og har hittil vært benyttet til analyse av VOC, H2S, Hg og THC. Andre mulige analyser er f.eks. PAH, PCB, metaller, mikroplast og marine organismer.

Vår bunnrpøvetaker møte alle krav til prøvetaking gitt i NORSOK U-100, og er også et utmerket verktøy for overvåking av forurensning på havbunnen.

 

For nedlasting av infobrosjyre om vår sedimentsampler, følg linke under.

 

NUI Sediment sampler